Fırında Tavuk Tabağı

Anti-Kandida Diyeti’nde bol bol proteine yer veriyoruz. Vejetaryen ya da vegan değilseniz hayvansal gıdaya ağırlık vermenizi öneririm.

Protein deyince tavuğa yer vermeden olmaz, ancak altını çiziyorum: ORGANİK TAVUK.

Organik olmayan tavukları kesinlikle tüketmeyin, hiç yemeyin daha iyi, zira tavukların yetiştirilmesi esnasında kullanılan hormon ve antibiyotikler bedeninize aynen geçiş yapıyor. “Temiz Gıda”ya ulaşın. Artık büyük süpermarketlerde ya da Organik Pazar’da bulunuyor organik tavuklar.

Şimdi gelelim yemeğe ..

SONY DSC

Malzemeler (Fırında Tavuk için)

1 bütün Organik Tavuk

Nar Ekşisi

> Tavuğu 130 derece ısıdaki fırında 4 saat pişirin

> Tavuğu çıkarıp üzerine nar ekşisi sürüp fırın ızgarasını açarak üstünü kızartın

 

Malzemeler (Salata için)

Beyaz Lahana

Mor Lahana

Maydanoz

Tahin

Zeytinyağı

> Tüm malzemeleri doğrayın ve en son tahin + zeytinyağı sosunu ekleyerek karıştırın

 

Malzemeler (Karnıbahar için)

Karnıbahar (250 gr)

Hindistancevizi Yağı (2 yemek kaşığı)

Tane hardal (1 tatlı kaşığı)

> Tavada yağı eritin ve tane hardalları tavaya atıp kavurun. Sonra karnıbaharları ekleyin ve 10 dk pişirin

Afiyet olsun!

 

SONY DSC

SONY DSC