Isırgan Otlu Çorba

Yabani otlar arasında favorim, ısırgan otudur.

Ayıklaması zahmetlidir ancak tadı ve besleyiciliği muhteşemdir.

Anti-Kandida Diyeti uygularken kış boyunca bol bol çorba içtim. Bu çorbalardan biri de Isırgan Otlu çorbaydı.

Malzemeler:

1 demet ısırgan otu

3-4 yer elması

3 yemek kaşığı Sade Yağ (Ghee)

2 baş sarımsak

2 adet soğan

500 ml tavuk/kemik ya da paça suyu

SONY DSC

Yapılışı:

Önce soğanları yağda 5-7 dk kavurun. Küp küp doğradığınız yer elmalarını ekleyin ve  tencerenin üzerini kapatarak 5 dk pişirin.

Önceden ayıkladığınız ısırgan otunun yapraklarını ekleyin ve son olarak da sarımsakları atın.

Sıcak et suyunu ilave edin ve 3-5 dk kaynatın.

Son olarak el mikseri ya da blender ile çorbayı krema haline getirin.

Afiyet olsun.

SONY DSC