KURUYEMİŞLER

Anti-Kandida Diyeti’nde kuruyemişlere, özellikle de açık satılanlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konudaki hassasiyetin iki nedeni var:

  1. Kabuklarından ayıklanmış ve paketlenmiş çiğ veya kavrulmuş tüm yemiş türleri havadan mantar sporları ve maya çekmeye meyillidir ve çoğunlukla üzerlerinde gözle görülmeyen küf tabakaları oluşur.
  2. Yemişlerin ince kabuklarında bulunan tein (çaydaki etken madde olarak da bilinir) mide enzimlerini öldürür ve kandidanın mantardan mayaya dönme sürecinde yardımcı rol oynayan mide enzimlerini korumak asli görevimizdir!

o-nuts-facebook

Taze ve çiğ yemişleri suda bekletip kabuklarını soyarak tüketebilirsiniz. Bunun için örneğin bademin üzerine sıcak su döküp bir kaç dakika bekledikten sonra kabuklarını rahatlıkla soyabilirsiniz.

Ayrıca size tavsiyem kapalı pakette aldığınız kuruyemişleri dahi işlemden geçirmeniz. Bunun için şu adımları izleyin:

  1. Elma sirkesi ya da greyfurt ekstresi koyduğunuz bir kase soğuk suyun içerisinde kuruyemişleri 30 dk bekletin.
  2. Yemişleri suda yıkayın
  3. 100 derece ısıda 20 dk fırınlayın
  4. Kuruyemişleri buzdolabında kapalı bir cam kavanozda muhafaza edin