Mercimek ve Maş Fasulyesi Filizlendirmek

Anti-Kandida Diyeti’nde kuru bakliyatı önermiyoruz. Ancak, bakliyatların çimlendirilmiş şekilde tüketilmesine özellikle değiniyoruz, çünkü bu sayede hem enzimler, mineral ve vitaminler artıyor, hem de karbonhidrat oranı azalıyor.

lentils-0021foto 1

Başlamak için 1 bardak maş fasulyesi / mercimek ve içme suyuna ihtiyacınız olacak..

  • Bir gece önceden maş fasulyelerini, bir kasede su (içme suyu) içinde bırakın.
  • Ertesi sabah, suyunu süzün ve fasulyeleri kasede bırakarak, filizlenme sürecini başlatın.
  • Günde bir veya iki kere yıkayıp, sudan geçirin. Nemli kalmaları önemlidir. Tüm suyu süzdüğünüzden emin olun.
  • Filizler 1-2 gün sonra oluşmaya başlayacaktır.
  • Hemen kullanabilir veya bir bezle fazla suyunu aldıktan sonra bir kavanozun içinde buzdolabında 5 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.