Sakatat Menüsü

En çok sakatat ve et konusunda soru alıyorum.

Sakatatı nasıl yiyeceğiz? Mide bulandırıcı vs..

Tabii muhtemelen herkes benim gibi kasaba girip beyin, böbrek, billur ya da işkembe görünce ağzı sulanmıyordur. Bir de et yerine hayvansal ürünlerde daha besleyici olan sakatatların yenmesini tavsiye edince ortalık oldukça karışıyor.

İşte karşınızda menülerimden biri:

Fırında Dalak ve Karaciğer

Çimlenmiş Maş, Ay çekirdeği ve Haşhaşlı salata

Zeytinyağlı Pırasa

ve Hindistan Cevizi yağında kavrulmuş Karalahana

SONY DSC

Sebzelerin tarifini vermeme gerek yok aslında.. ancak kısaca:

Salata için bol yeşillik ve süper tohumlar

Az suda buharlanmış pırasanın üzerine zeytinyağı

İnce kıyılmış Karalahana h.cevizi yağında kavrulur. Net sanırım :))

 

Sakatata gelince…

Malzemeler:

Yarım kilo külbastı şeklinde doğranmış karaciğer

1 adet dalak

Sade yağ ya da H. cevizi yağı

Nar Ekşisi (1 tatlı kaşığı)

Tuz, karabiber, kimyon, kişniş,çörek otu

 

Yapılışı:

Sakatatları büyük bir kase içerisine koyun ve yağ ve baharatları da ekleyin (baharatları göz kararı koyabilirsiniz/ ben 1er tatlı kaşığı koyuyorum) ve harmanlayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin

Dolaptan çıkardığınız karışımı fırın tenceresi ya da borcama koyun

120 derece fırında 1.5-2 saat pişirin

 

Afiyet olsun

 

SONY DSC

 

Reklamlar